Tryll med krydder på fisk

Tryll med krydder på fisk

Si ha det til kjedelige fiskemiddager med krydder! Gode krydderblandinger gjør at du kan variere fisk i det uendelige, uten altfor mye jobb. Fisk har aldri smakt bedre!

Mange tror at de kan leke mye mer med krydder til kjøtt enn til fisk, men det stemmer ikke.

Krydder kan være prikken over i-en, og som gjør at du kan variere fiskemiddagen i det uendelige. Du kan bruke all slags fisk, spør gjerne i fiskedisken hos din lokale Coop Mega-butikk.

For eksempel kan du knuse basilikum i en morter sammen med timian, oregano og hvitløk. Strø det på fisken du skal grille, steke eller bake. Du syntes kanskje ikke dette var så nytt og spennende?

Men hva med å blande spisskummen, timian og basilikum til en rub? Rist frøene i pannen før du knuser det sammen i morteren. Nydelig krydder til fisk!

<<GÅ IKKE GLIPP AV: Prøv jambalaya – paellaens eksotiske fetter>>

Kreolsk kjøkken bruker også mye krydder i sjømaten sin. Blant annet i en teknikk som heter ”blackening” hvor fisken blir dyppet i smeltet smør og så i en krydderblanding som gjerne består av timian, oregano, chili, pepper, salt, hvitløk- og løkpulver.

Fisken blir stekt i en veldig varm stekepanne, helst av jern, hvor fisken sammen med krydderet og melketørrstoffene fra smøret, skaper en ganske så heftig farge på fisken. Husk å sette på vifta!

<<VISSTE DU AT… Trendkrydderet lakris smaker supergodt til sjømat? Disse saftige kamskjellene stekt i lakrispulver vil fremkalle imponerte gisp rundt middagsbordet. >>

He er fire krydderblandinger som gjør fiskemiddagen til en fest:

Ingredienser
1 håndfull frisk basilikum
1 håndfull frisk kjørvel
1 håndfull bladpersille
400 g laksefilet
1 ss olje
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 stk. sitron

Skroll til toppen