Mange tror at de kan leke mye mer med krydder til kjøtt enn til fisk, men det stemmer ikke.
Krydder kan være prikken over i-en, og som gjør at du kan variere fiskemiddagen i det uendelige. Du kan bruke all slags fisk, spør gjerne i fiskedisken hos din lokale Coop Mega-butikk.
For eksempel kan du knuse basilikum i en morter sammen med timian, oregano og hvitløk. Strø det på fisken du skal grille, steke eller bake. Du syntes kanskje ikke dette var så nytt og spennende?
Men hva med å blande spisskummen, timian og basilikum til en rub? Rist frøene i pannen før du knuser det sammen i morteren. Nydelig krydder til fisk!
<<GÅ IKKE GLIPP AV: Prøv jambalaya – paellaens eksotiske fetter>>
Kreolsk kjøkken bruker også mye krydder i sjømaten sin. Blant annet i en teknikk som heter ”blackening” hvor fisken blir dyppet i smeltet smør og så i en krydderblanding som gjerne består av timian, oregano, chili, pepper, salt, hvitløk- og løkpulver.
Fisken blir stekt i en veldig varm stekepanne, helst av jern, hvor fisken sammen med krydderet og melketørrstoffene fra smøret, skaper en ganske så heftig farge på fisken. Husk å sette på vifta!
<<VISSTE DU AT… Trendkrydderet lakris smaker supergodt til sjømat? Disse saftige kamskjellene stekt i lakrispulver vil fremkalle imponerte gisp rundt middagsbordet. >>
He er fire krydderblandinger som gjør fiskemiddagen til en fest:
Ingredienser
1 håndfull frisk basilikum
1 håndfull frisk kjørvel
1 håndfull bladpersille
400 g laksefilet
1 ss olje
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
2 stk. sitron