Tilslørte bondepiker med rips

Kanskje har du rips fra egen hage, eller fra bestemors hage – eller kan hende lar du deg friste av alle de friske sommerbærene i butikken.

Nå er det uansett tid for å fråtse i sesongens søteste bær. 😋☀️😜

Dette er en vri på Tilslørte bondepiker som vanligvis lages med epler. Kokos og havregryn sørger for litt sprø knas.

Har du noen gode kjeks kan du gjøre det lettvint og knuse dem mellom lagene i stedet. Eller kanskje har du noe tørt brød liggende?

PRØV OGSÅ: Grønn smoothie med avokado og topisk smak>>

Smuldre brødet og stek det i pannen med smør, sukker og kokos. Så har du gjort en liten innsats for å hindre matsvinn.

Slik gjør du
Skrell og kutt epler i terninger, ta bort kjernehuset.
Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet.
Kok til eplene er møre og begynner å mose seg.
Avkjøl.
Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.
Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne.
Tilsett brødrasp og fres godt.
Krydre med kanel og avkjøl.
Pisk fløten luftig.
Anrett eple, krem og brødrasp lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.
Har du brødrester hjemme kan du lage ditt eget brødrasp!

Dette trenger du:

  • 3 ss smør
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl kokos
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 ts vaniljesukke
  • 250 g rips, renset

Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en stekepanne.
  2. Tilsett havregryn, kokos og sukker og rør det sammen.
  3. Brun det til det får en fin karamellisert farge.
  4. Pisk kremen og vend inn yoghurt og vaniljesukker.
  5. Legg bær, havregrynblandingen og vaniljekremen lagvis i porsjonsglass
Rull til toppen